Ukrayna için yeni dilim: IMF’in iki şartı var

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

IMF’in Ukrayna’da mukim temsilcisi Josta Lyungman, Uluslararası Para Fonu’nun, 2020’de Ukrayna devlet bütçesinde değişiklik yapılmasını ve bankacılık düzenlemesi hakkında bir yasanın kabul edilmesini beklediğini belirtti.

Lyungman “Bankaların yeniden yapılandırılmasını ve güçlendirilmesini amaçlayan mevzuatın parlamentodaki ilk okunmasındaki desteği memnuniyetle karşılıyoruz ve nihai kabulünü dört gözle bekliyoruz. Ayrıca, yetkililerin COVID -19 salgınından ötürü ortaya çıkan olağanüstü zorluklarla mücadelelerini kolaylaştıracak 2020 bütçesinde değişiklik yapılmasını bekliyoruz.” dedi.

Aynı zamanda Lyungman, Ukraynalı yetkilileri etkili, şeffaf ve rekabetçi bir arazi piyasası oluşturmak için Dünya Bankası ile çalışmaya devam etmeye çağırdı.

30 Mart’ta yapılan olağanüstü bir toplantıda Ukrayna Parlamentosu, IMF ile işbirliğini sürdürmek için gerekli olan iki yasayı kabul etti: bankacılık düzenlemesi (ilk okumada) ve tarım arazisi piyasası yasası.

Ancak parlamenterler, devlet bütçesinde 2020 için henüz değişiklik yapamadılar ve tasarıyı revizyon için gönderdiler.

Kaynak: finance.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com