Ukrayna için inşa edilen korvetin omurga döşeme töreni İstanbul’da yapıldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Deniz Kuvvetleri için inşa edilen geminin omurga döşeme töreni Ukrayna ordusunun katılımıyla İstanbul’da gerçekleşti.

7 Eylül Salı günü Ukrayna Donanması’nın ihtiyacına yönelik yeni korvet sınıfı geminin döşeme töreni İstanbul’da gerçekleşti. Toplantıya, Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanı Aleksey Neijpapa başkanlığındaki Ukrayna Savunma Bakanlığı’ndan bir heyet katıldı.

Ukrayna Deniz Kuvvetleri’nin Facebook sayfası üzerinden yayınlanan mesajda “Korvet, Türkiye Cumhuriyeti’nin İstanbul kentindeki gemi inşa işletmelerinden birinde döşendi. ADA tipi korvetin inşası 28 Nisan 2021’den beri devam ediyor, ancak Türk geleneklerine göre, sadece bölümlerin ve gövdenin bir kısmının inşasından sonra, geminin omurgasını döşemek için ciddi bir tören yapılır. Anlaşmalara göre, korvet 2022’de Ukrayna’ya sevk edilecek ve 2024’te Ukrayna donanmasının bir parçası olacak.” mesajı yazıyor.

Neijpapa, bu olayı Ukrayna Deniz Kuvvetlerinin gelişimi için bir dönüm noktası olarak nitelendirerek “Türkiye Cumhuriyeti ile yapılan tüm anlaşmalar zamanında uygulanıyor, hatta bazıları zamanından önce yapılıyor, bunu hali hazırda ülke olarak bizim çıkarlarımız için görev yapan Bayraktar TB-2 insansız hava sistemleri örneğinde de görüyoruz.” diye ekledi.

Ukrayna’da sanayi parklarındaki işletmelere gelir vergisinden muafiyet getirilecek

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com