Ukrayna hükümeti yaklaşık 20 bin memuru görevden alacak

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Devlet Bakanı Dimitri Dubilet hükümetin üretkenliği arttırmak için bölgelerdeki devlet dairelerindeki kadronun 18,449 kişi azaltılacağını belirtti.

Ubr.ua’nın haberine göre,  Dubilet “Bu kararı uygulamak çok kolay olmayacak ama gerekli. Devlet dairelerindeki verimliliği kesinlikle iyileştirmek zorundayız. Geçen ay boyunca Bölge Devlet İdareleri’ndeki tüm fonksiyonları analiz ederek harika bir iş çıkardık. Toplamda, Bölge Devlet İdareleri’nde 11 farklı alanda 111 fonksiyonu belirledik. Bu alanların her birini atomlarına ayırdık.” dedi.

Dubilet, devlet dairelerinde fonksiyonlarla alakalı olarak:

– Örneğin, işlevlerin bir kısmı birçok yerde çift olarak yapılmaktadır
– Bazı işlevler eski ve gereksiz olduğu ortaya çıktı. Onlar elenecek.
– Bazı fonksiyonlar daha yüksek bir seviyeye kaydırılacak. (bölgesel devlet idaresi, merkezi dairelerin bölgesel organları ve hatta Kiev).
– Fonksiyonların bir kısmı birleştirilecektir.

Bakınız: Dubilet Ukrayna’da Yolsuzlukla Nasıl Mücadele Edileceğini Anlattı

Bakan ayrıca, Bakanlar Kurulu’nun azaltılacak personel ve işlerdeki olumsuz etkiyi azaltmak istediğini söyledi. Bunu gerçekleştirirken çalışanlar işten çıkarılmadan iki ay önce uyarılacak, kullanılmayan yıllık izinler de dahil olmak üzere tüm tazminatlar karşılanacaktır. Ayrıca hükümet, işten çıkarmanın öncesinde hatta her kamu görevlisine yeni bir iş bulmak için İstihdam Servisi ile birlikte çalışacaktır.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com