Ukrayna hükümeti yabancılar için Ukrayna’ya girişteki geçici yasağı kaldırdı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Devlet Sınır Servisi’ne göre, 12 Haziran günü Ukrayna Bakanlar kurulu, yabancı vatandaşların ve vatansız kişilerin Ukrayna’ya giriş şartlarını değiştiren çeşitli kararlar aldı.

Hükümetin 477 sayılı kararına göre, Bakanlar Kurulu’nun yabancıların Ukrayna’ya girişine geçici olarak yasaklanmasına ilişkin kararnamesi zayıflatıldı. Aynı zamanda, 480 sayılı kararname, yabancıların Ukrayna’ya girmek için uygun bir sigorta poliçesine sahip olmalarını ve yaygın koronavirüs enfeksiyonu olan ülkelerden gelenler için gözlem altında tutulmaları gerektiğini belirtmektedir.

Özellikle, kararnameye göre, karantina döneminde, devlet sınırının yabancılar ve vatansız kişiler için (Ukrayna‘da sürekli ikamet eden vatansızlar ve mülteci veya ek korumaya ihtiyaç duyan kişiler hariç) COVID-19 tedavisi ile ilgili giderlerin karşılanması için sigorta poliçesi olmaksızın geçişine müsaade edilmeyecektir.

Buna ek olarak, hükümet gözlem altında tutulma koşulunun yaygın COVID-19 vakası görülen bir devletin vatandaşı olan kişiler için olduğunu belirtmiştir.

Bakanlık, “Hükümet, Oblast ve Kiev şehir devlet idareleri, kişilerin devlet sınırındaki kontrol noktalarından gözlemevlerine taşınmasını sağlamakla yükümlüdür.” dedi.

Ayrıca, “Evde Tecrit” elektronik hizmetini kullanarak kendi kendini tecrit etmeyi kabul eden kişiler de gözlem altında tutulmaz.

Aktif COVID-19 vakalarının sayısının 100 bin kişi başına 40’tan fazla olduğu ülkelerin vatandaşları bu gözlem koşullarına tabi olacaktır. Bu ülkelerin listesi Ukrayna Sağlık Bakanlığı tarafından 3 günde bir Ukrayna Devlet Sınır Servisi’ne sunulacaktır.

Sonuç olarak, yabancı vatandaşlar ve vatansız kişiler, Ukrayna’nın 12 Haziran tarihli 477 ve 480 sayılı hükümet kararnamesi yürürlüğe girdiği andan itibaren Ukrayna’ya girmek için devlet sınırını geçebilecekler.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com