Ukrayna hükümeti yabancılar için sınır açma şartlarını belirledi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Başbakan Denis Şmigal katıldığı bir televizyon programında, yeni koronavirüs vaka sayısı azaldıkça Ukrayna’nın sınırlarını yabancılara yeniden açabileceğini; ancak düşüşün iki hafta boyunca gözlemlenmesi gerektiğini belirtti.

Başbakan, sınırları açmak için yeni koronavirüs vakalarının artışında herhangi bir azalmanın gerekli olduğunu sözlerine ekledi, ancak kesin bir rakam vermedi.

Şmigal “Salgın azalmaya başladığında olacak. En az iki hafta boyunca salgının azaldığını gördüğümüzde, o zaman karantinayı zayıflatma konusunda bir karar vermek mümkün olacak.” dedi.

Ayrıca Ukrayna’da Eylül ayı sonuna kadar her gün yaklaşık 3 bin yeni koronavirüs vakasının beklendiği ve bunun da hastanelerde yüzde 80’den fazla iş yüküne yol açabileceği belirten Şmigal “Şu anda, her gün 2 ila 2.5 bin hastalığımız var. Hesaplamalara ve tahminlere göre, Eylül sonu – Ekim başı itibarıyla bu rakam her gün 3 bin hastaya çıkacak. Bu ise hastaneleri yüzde 80’den fazla yükleyecek.” diye açıklamada bulundu.

Ukrayna’nın 28 Ağustos – 28 Eylül tarihleri arasında yabancıların ülkeye girişini belirli kategoriler dışında kapattığını hatırlatmak isteriz.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com