Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna topraklarında karantina önlemlerini zayıflatmak için Bakanlar Kurulu’na bir protokol talimatı sunuldu. Bu ise, özellikle konserlerin, kitlesel ve kültürel etkinliklerin düzenlenmesini etkileyecektir.

Karantina polisler

Ukrayna Kültür ve Bilgi Politikası Bakanı Aleksandr Tkaçenko “Sizden bir protokol talimatı vermenizi, Ukrayna Bakanlar Kurulu’nun 9 Aralık 2020 tarihli kararını değiştirmenizi rica ediyorum… COVID -19 için PCR yöntemi veya koronavirüse karşı antijenin tespiti için olaydan en fazla 72 saat önce gerçekleştirilen test veya WHO tarafından dahil edilen COVID-19 aşısı olduğunu onaylayan bir belge sunan tüm ziyaretçiler ve çalışanlar ile konserler ve kültürel etkinlikler düzenleme olanaklarını genişletmek, farklı konaklama türlerinin çalışmasına izin vermek, restoranlar için geçici kısıtlamaları kaldırmak ve vatandaşların kendi kendine izolasyonunu sonlandırmak. Ayrıca belirli ülkelerden gelen yabancıların sınırı geçmesine izin vermek.” dedi.

Sağlık Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve Bakanlar Kurulu Sekreterliğine, Bakanlar Kurulu kararıyla belirtilen kararı vermeleri talimatı verildi. Karar, Ukrayna düzenleyici şartlara uygun olarak iki gün içinde Ukrayna Başbakanına imzaya sunulmalıdır.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com