Ukrayna hükümeti hava ulaşımına 15 Haziran itibariyle izin verdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Altyapı Bakanı Vladislav Krikliy Bakanlar Kurulu toplantısından sonra verdiği brifingde Ukrayna hükümetinin havacılığın 15 Haziran’dan itibaren yeniden başlamasına izin verdiğini söyledi.

Uçak

Hem iç hem de dış hatlarda düzenli seferlerin yeniden başlayacağını büyük ölçüde, iç hat uçuşlarının uluslararası güzergahlar için yakıt görevi gördüğünü belirten Krikliy

15 Haziran ilk uçuşlar için belirlenmiş geçici bir başlangıç tarihi olup Avrupa Havacılık Güvenliği Ajansı’nın (EASA) uçuş koşullarını yayınlaması ve Ukrayna Devlet Havacılık İdaresi’nin bu kuralları getirmesi gerekiyor.

Vladislav Krikliy “Hangi ülkelerle ve ne zaman iş ve havacılık iletişimine devam edeceğimizle ilgili tanımlanmış programları ayrı ayrı yayınlayacağız. Şu anda aktif çalışmalar sürüyor, çünkü dünyadaki çoğu ülkenin sınırları halen kapalı. Haziran ayından itibaren turizm sezonunu açmayı ve buna bağlı olarak yabancılara giriş izni vermeyi planlıyorlar. Bu nedenle, bu süreçleri senkronize edeceğiz.” dedi.

Bakana göre, son günlerde 100 bin kişiye 12’den fazla yeni COVID-19 vakasının kaydedilmediği Ukrayna’nın bu bölgelerindeki havaalanları uçak alabilecek ve gönderebilecek.

Yolcular uçuş sırasında maske kullanacaklar ve çalışanlar ateş ölçümüne tabi tutulacak, uçakların düzenli aralıklarla dezenfeksiyonu da yapılacaktır.

Yüksek koronavirüs enfeksiyonu riski nedeniyle kısıtlamaların kaldırılmayacağı bölgelerde de uçuşa izin verilecektir. Ancak, kabindeki koltukların % 50’sinden fazlası doldurulamayacak. Yan koltukların yanı sıra ön ve arka koltuklarda yolcular kademelendirilecektir.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com