Ukrayna hükümeti hasat tahminini yükseltti: 67 milyon ton

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!
Savaş sebebiyle, Ukrayna'da gelecek yılki hasatın yüzde 40 düşmesi bekleniyor

Başlangıçta hükümet 60 milyon ton hasat almayı planlıyordu. Ancak Ağustos başı itibariyle rakam 5-7 milyon ton daha arttı.

Tarım Politikası ve Gıda Bakanı Nikolay Solskiy bölge liderleriyle yapılan bir konferans görüşmesinde başlangıçta 60 milyon ton olarak tahmin edilen hasadın bu yıl 65-67 milyon tona ulaşmasının beklendiğini söyledi. Toplantıda başbakan ise hasadın devam ettiğini kaydederek 3.5 milyon hektar alanda tahıl hasadının yapıldığını ve 12 milyon ton yeni mahsul tahıl hasadı elde edildiğini belirtti.

Savaş sonrası Polonya’ya geçen Ukraynalıların üçte biri ülkede kalmayı planlıyor

Tarım ürünleri ihracatında ise Haziran ayında ihtiyaç duyulan 5 milyon tonun 3.2 milyon tonunu göndermek mümkün oldu. Teslimatlar demiryolu, karayolu ve Tuna Nehri üzerindeki limanlar aracılığıyla giderek artıyor. Başbakan, limanların bu fırsatları önemli ölçüde genişleteceğini ve çiftçilerin ürün satmak için yeni yollar bulacağını vurguladı.

Haberlerden anında haberdar olmak için…. https://t.me/ukrhaber Telegram kanalımızı takip ediniz.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com