Ukrayna hükümeti 5 Haziran sonrası karantinayı biraz daha gevşetiyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar gereği 5 Haziran’dan itibaren kafe ve restoranlar tamamen çalışmaya başlarken, iç hat uçuşlarına da izin verildi.

3 Haziran’da yapılan Ukrayna Bakanlar Kurulu toplantısında Başbakan Denis Şmigal tarafından yapılan açıklamaya göre, ülkede daha önce karantina tedbirleri kapsamındaki bazı kısıtlamalar kaldırılmaktadır. Başbakan “5 Haziran’dan itibaren iç hat uçuşlarına, 15 Haziran’dan itibaren de dış hat uçuşlarına başlayacağız. Denizaşırı hava trafiği. Ayrıca 5 Haziran’dan itibaren kafe ve restoranların ziyaretçi almaya başlamasını istiyoruz” dedi.

Başbakan, aynı zamanda ziyaretçiler ve yolcular arasındaki mesafeyi korumaya yönelik tedbirlere kesinlikle uyulması gerektiğini vurguladı.

Buna ek olarak, kafelerde, restoranlarda, uçaklarda ve havaalanlarında zorunlu dezenfeksiyon yapılması gerektiğini de hatırlattı.

Ayrıca, 5 Haziran’dan itibaren 1.5 metrekarede birden fazla kişinin olmaması kaydıyla kilisede ayinlere izin verildi.

60 yaşın üzerindeki insanlar da, zorunlu kendi kendine izolasyondan çıkabileceklerdir.

Kaynak: korrespondent.net

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com