Ukrayna Hidrometeoroloji Merkezi : “Yağmurlar kuraklığı durdurdu”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Hidrometeoroloji Merkezi tarafından yapılan bir açıklamaya göre son günlerdeki Ukrayna’yı kapsayan yağmurlar kuraklığı durdurdu. Bununla birlikte su basma tehdidi de bulunmamaktadır.

Yağmur

Agrometeoroloji bölüm başkanı Tatyana Adamenko “Yağmurlar Ukrayna’da kuraklığı çoğu bölgede durdurdu, güneyde bile kış ve baharın ilk günlerinde yapılan erken ekinlerin altında biraz yumuşama var…. Bu hasat için çok önemlidir, çünkü şu anda bitkilerin neme en çok ihtiyacı var. Umarım aşırı nemlendirme olmaz, ancak uzun zamandır Ukrayna’da yağış da yoktu.” dedi

Meteorolog, su basması tehdidi olmadığını, yakın gelecekte sıcaklık artışı ile birlikte nemin buharlaşacağını da sözlerine ekledi.

Tahminlere göre, Haziran başında sıcaklıkta bir artış gözlenecek ve 10 Haziran bölgesinde güneyde +30 derece ve ülkenin geri kalanında +24 … + 28 derece olacak.

Yağan periyodik yağmurlar, ancak siklon ile ilişkili oldukları için şiddetli yağmurlar değil. Adamenko’ya göre, bu kadar düşük Mayıs sıcaklıkları 1980’den beri ilk kez kaydedildi.

Hava tahmincileri Haziran için hava tahminlerinde yazın ilk ayının sıcak olacağını, ancak yağmur ve fırtına da olacağını belirtmişti. Sıcaklıkların uzun vadeli ortalamanın 1-1.5 derece üzerinde olması bekleniyor.

Perşembe günü itibariyle hafif bir sıcaklık artışı beklense de gökgürültülü yağmur ve fırtına neredeyse tüm hafta boyunca Ukrayna’nın her yerinde görülecek.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com