Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Havayolları (UIA), kaynaklarını arttırması konusunda yardım etmek ve borçların ödenmesini ertelemek için Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy’e başvurdu.

Havayolu şirketi tarafından yapılan açıklamada “Ne yazık ki, Ukraynalı yetkililer bugüne kadar havacılık endüstrisini desteklemek için herhangi bir önlem getirmedi. İcra makamları ve ilgili bakanlıkla diyalog kurma umudunu yitiren UIA, size temyizde bulunuyor sayın cumhurbaşkanı.” dedi.

UIA Zelenskiy’den hükümete, işçilere maaş ödemek için kredi veya istikrar kredisi şeklinde geri ödenebilir mali yardım sağlamak için derhal bir eylem programı geliştirmesi talimatını istedi.

Havayolu ayrıca Altyapı Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı’nın Borispol havaalanı ve UkSATSE gibi kamu iktisadi teşebbüslerine taksitli UIA borçlarının ödenmesini müzakere etmesini bekliyor.

Havayolu, temyizinde, “Ukrayna’nın diğer hava taşıyıcıları gibi, UIA’da, acil devlet desteğine ihtiyaç duyuyor ve bu da uluslararası hava taşımacılığı için talep ve fırsatlar yeniden başlayana kadar hayatta kalmalarını sağlayacak.” dedi.

UIA, mevcut kriz nedeniyle trafik hacmini 2019’a göre % 85 azalttı ve şimdiden bin çalışanı işten çıkardı. 140 pilotu daha çıkartmak için bir proje hazırlanıyor.

UIA, 2019’daki trafik hacminin % 64’üne ulaşmayı umarak Nisan 2021’den itibaren rota ağını önemli ölçüde yenilemeyi planlıyor.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com