Ukrayna Havayolları Erivan seferlerini geçici olarak iptal etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki çatışmanın tırmanması nedeniyle Ukrayna Uluslararası Havayolları Risk Yönetim Merkezi, Erivan’a uçuşları geçici olarak iptal etme kararı aldı. Konu ile ilgili şirketin web sayfasında bir açıklama yapıldı.

MAY Ukrayna Havayolları

İlgili karar, UIA uzmanları tarafından dün akşam saatlerinde toplantı sırasında yapılan risk analizinden sonra verildi. İhtiyati tedbir kararı Ermenistan’da uygulanan sıkıyönetim ve seferberlikten kaynaklanmaktadır.

Ukrayna Havayolları CEO’su Yevgeniy Dihne “Şirket içinde olası tüm riskleri değerlendirdik ve uçuş güvenliğini düşünerek, Ukrayna havacılık otoriteleri ile Bakü ve Erivan’ın resmi kurumları tarafından Azerbaycan ve Ermenistan üzerindeki hava sahası güvenliği sağlanana kadar Erivan’a uçuş gerçekleştirmenin imkansız olduğuna karar verdik.” dedi.

Erivan’a bir sonraki UIA uçuş, 28 Eylül UTC 17:00 için planlandı.

Havayolu temsilcileri, bu uçuşta yolcularla gerekli iletişimi sağlayacak ve onlara gerekli tüm desteği verecek.

Bakü’ye UIA uçuşları ise 4 Ekim 2020 tarihinden itibaren başlayacaktır. Uçuşların gerçekleştirilme kararı, güncellenen bilgiler dikkate alınarak verilecektir.

Yolcuların ve mürettebatın güvenliği, UIA için değişmez bir önceliktir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com