Ukrayna Harkov’da sahte COVID-19 test kiti üreten atölye ortaya çıkartıldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Harkov bölgesindeki vergi makamları, yasadışı koronavirüs kit üretimi yapan bir atölyeyi ortaya çıkarttı.

Ukrayna Harkov'da sahte COVID-19 test kiti üreten atölye ortaya çıkartıldı

Devlet Mali Teşkilatı’nın basın servisi tarafından bildirildiğine göre atölye, sahte kişilerin adı kullanılarak tıbbi kurumlara “mal” sağlayan bir grup Harkov sakini tarafından organize edilmiştir.

Mahkeme emriyle, ürünlerin yasadışı üretimi ve depolanmasının yapıldığı atölyede yapılan aramada, kolluk kuvvetleri 200 bin adet hazır test kitinin yanı sıra yaklaşık 12 milyon UAH değerinde 400 bin test kiti üretimi için gereken hammaddeyi ele geçirdi.

Grup üyeleri, suç faaliyetlerini gizlemek ve alıcıları yanıltmak için, ürünlere ilişkin ekli belgelerde, üretim yerlerini farklı şekilde belirtmektedirler.

Açıklamada, “Ukrayna Devlet İlaç ve İlaç Kontrolü Servisi uzmanının ilk sonucuna göre, kitlerin üretimi, üretimlerine ilişkin kural ve normlara büyük ölçüde aykırı olarak belirlenmiştir “ denilmiştir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com