Ukrayna hapishanelerindeki lüks sınıf hücrelerden bir milyon grivna elde edildi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Adalet Bakanı Denis Malyuska tarafından verilen bilgiye göre Ukrayna devleti mahkeme öncesi gözaltı merkezlerinde bulunan ücretli hücrelerden ilk milyon grivnasını kazandı.

Ukrayna hapishanelerindeki lüks sınıf hücrelerden bir milyon grivna elde edildi

Kiev mahkeme öncesi gözaltı merkezi diğer mahkeme öncesi gözaltı merkezlerinden daha fazla kazanıyor. Konforlu hücreleri kiralamak devlete 620 bin grivnadan fazla gelir getirdi.

Malyuska, bu girişimin ancak yaz aylarında tam kapasite ile çalışmaya başladığını ve “hala ivme kazandığını” sözlerine ekledi.

Ücretli gözaltı hücrelerinden elde edilen paranın diğer hücrelerin onarımına harcandığını da hatırlatan Bakan, Adalet Bakanlığı’nın 5 aydan kısa bir süre içinde Ukrayna’daki duruşma öncesi gözaltı merkezlerinde 8 hücreyi onardığını ve yaşam koşullarının iyileştirildiğini de belirtti.

Nisan ayında, reformun bir parçası olarak Adalet Bakanlığı mahkeme öncesi gözaltı merkezlerinde ücretli konfor hücreleri yapmaya karar verdi. Pilot proje 2021’in sonuna kadar devam edecek. Bakanlık, sonuçlarına göre, mahkeme öncesi gözaltı merkezinde ücretli hücre hizmetini kalıcı olarak sunmanın uygun olup olmadığına karar verecek.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com