Ukrayna Güvenlik Servisi “Rusya, Seçimleri Sabote Etmeyi Planlıyor”

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna’da yaklaşan seçimleri sabote etme ve ülkede karışıklık çıkarma amacında olduğu tespit edilen kişiler, Ukrayna Güvenlik Servisi tarafından gözaltına alındı.

Kırım Haber Ajansı (QHA)’nın haberine göre, Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) Başkan Yardımcısı Viktor Kononenko, Ukrayna seçimleri hakkında konuştu. Kononenko, SBU’nun, Ukrayna’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri sırasında ülkede karışıklık çıkarmayı planlayan ve Rus gizli servisi tarafından kontrol edilen bir grup vatandaşın tespit edildiğini duyurdu.

Kononenko, Rus gizli servisleri tarafından kontrol edilen “Beyaz Başlıklılar” adlı radikal grubun, seçimlerin ilk turundan sonra Ukrayna genelinde devlet binalarını işgal etmeyi, kitlesel protesto düzenlemeyi ve sokak çatışmaları çıkarmayı planladıklarını iddia etti.

“Beyaz Başlıklılar” adlı grubun liderlerinden Yevgeniy Morinets’in gözaltına alındığını bildiren SBU Başkan Yardımcısı, Rusya tarafından desteklendiği öğrenilen bu kişinin, Ukrayna’da 31 Mart seçimleri günü yeni bir “Meydan protestoları” başlatma hazırlığında olduğunu bildirdi.

Kononenko, başlatılan soruşturma çerçevesinde üç şüphelinin ofislerinde ve evlerinde arama yapıldığını, arama sonucunda hazır molotof kokteylleri ele geçirildiğini de sözlerine ekledi. Rusya destekli bu kişilerin, Ukrayna’da darbe yoluyla iktidarı ele geçirmeye yönelik iç karışıklık çıkarma hazırlığında olduklarının belirlendiğini kaydetti.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı (QHA)

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com