Ukrayna Güvenlik Servisi iki bölüm başkanını rüşvetten tutuklattı (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Güvenlik Servisi, kamu ihaleleri aşamasında çeşitli işletmeleri rüşvet almaya zorlayan kendi içindeki iki bölge bölüm başkanını tespit etti.

Gizli servis yetkilileri, yasadışı işlere bulaşan kişilerden birinin Donetsk ve Luhansk bölgelerindeki Ukrayna Güvenlik Servisi Ana Müdürlüğünün başkan yardımcılarından birisi, diğerinin ise Zaporijya‘daki Ukrayna Güvenlik Servisi bölümlerinin başkanlarından biri olduğunu belgeledi.

Donetsk bölgesindeki devlet teşebbüsünün yetkilileri ile yapılan ön anlaşmaya göre, ihaleyi verme garantisi ile işletme sahiplerinden para talep ettiler. Bunu gerçekleştirmek için, denetçileri kullanarak kamu alımları inceleme sürecine giren gerçek başvuru sahiplerinin başvurularını reddetme koşullarını yarattılar. Rüşvetin miktarı ise ihale bedelinin % 15’idir. SBU İç Güvenlik Hizmetleri 8 bin 5 yüz dolarlık rüşvetin bir kısmının alındığını belgeledi. Rüşvetin ikinci kısmı olan 540 bin UAH alınırken, kolluk kuvvetleri, kişileri gözaltına aldı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com