Ukrayna Gümrükleri yeni bir ölçüm sistemine geçiyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Devlet Gümrük Servisi Başkanı Maxim Nefyodov’un Facebook sayfasında yazdığı bir açıklamaya göre Devlet Gümrük Servisi metrik standartlarını değiştiriyor.

Ukrayna Devlet Gümrük Servisi (GTSU) yavaş yavaş kilogramdan parçalara ve malların değerinin ölçülmesinde yeni bir sisteme geçiyor.

NefyodovGümrük için ana metrik değerinin kg başına dolar olması benim için sürpriz oldu ve şaşırttı. Sebepler açık elbette: ağırlık kontrolü diğer parametrelere göre daha kolay. Ancak yine de, herkes aktif olarak bir kilogramlık çanta veya ayakkabıların maliyetini belirlerken sallıyor. Değişim bizim için değil yazabilirdim ama hayır, değişim bizim için. Şimdi aşama aşama adet bazlı ölçümlemeye geçiyoruz.” diye yazdı.

Bakınız: Başbakan gümrüklerdeki kaçakçılık nedeniyle yetkilileri görev yerlerinde haşladı!

Hammadde dışı ithalat edilenlerin değeri hariç, artık malların gümrük değeri artıyor. Nefyodov, “Bunun en azından bir kısmı tam olarak çözüldü” dedi.

Daha önce Nefyodov, Bakanlar Kurulu’nun, 26 adet yerine 16’sının kalacağı bölgesel bir gümrük yapısını onayladığını belirtti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com