Ukrayna gümrükleri düzelecek mi? Gümrük Müdürlerinin yarısı kovuldu.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Maliye Bakanlığı basın servisi tarafından bildirildiğine göre 15 Mayıs’ta yapılan Devlet Gümrük İdaresi Yönetim Kurulu toplantısında gümrük müdürlerinin yarısı işten atıldı.

Gümrük Ukrayna

Epravda’nın verdiği habere göre, Maliye Bakanlığı tarafından “Bugün, Maliye Bakanı Sergey Marçenko ve Devlet Gümrük İdaresi Başkan Vekili Igor Muratov’un katılımıyla Devlet Gümrük İdaresi toplantısında, Zakarpatya, Enerji, Azov, Podil, Polissya, Kuzey, Slobojansk ve Bukovina gümrükleri başkanlarının görevlerini sonlandırma kararı alındı.” denildi.

Odessa gümrüklerinin yöneticisine de bir sonraki düzenlemeye kadar uyarı verildi.

Maliye Bakanı’na göre, son iki hafta içerisinde her bir gümrük yöneticisinin çalışmalarının kapsamlı bir analizi yapıldı. Devlet Gümrük Hizmetlerinin kapsamlı denetiminin halen devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Gümrük yetkililerine seslenen Marçenko “Ancak bir dizi gümrük idaresinin performansına dayanarak, çalışmalarının verimsizliği hakkında sonuç çıkarmak zaten mümkün, bu da personel konusunda karar vermeye sebep oluyor. Gümrük reformunun uygulanması üzerinde kişisel kontrolüm var: Tüm gümrüklerin günlük performansı var, Devlet Gümrük İdaresi ve iş dünyasından gümrüklerdeki yolsuzluk şebekeleri ve yasadışı eylemlerin devamı hakkında bilgi alıyorum. Bu kabul edilemez ve buna gözlerimi kapatmayacağım. Gümrüklerde yolsuzluk olmayacak. Açıkçası bunu ilk kez ifade etmiyorum. Birkaç hafta önce, hepinizin bulunduğu kurulda, sadece gümrük sistemindeki değişiklik ihtiyacını belirtmedim. Reformdan beklentilerimi dile getirdim ve size özel görevler belirledim. Bugünün kurulu artık planlar ve görevler değil gerçek sonuçlar ile ilgili. Burada her şey objektif. Bu nedenle, bu kurulun sonuçlarına göre, gümrük müdürlerinin % 50’si kovulacak.” dedi.

Maliye Bakanı bunların gümrüklerdeki son personel rotasyonu olmadığını da ekledi.

“Gümrük hizmetlerindeki personel değişiklikleri, gümrükler yüksek nitelikli ve dürüst çalışanlarla düzgün bir şekilde çalışana kadar devam edecektir. Aynı zamanda, dürüst çalışan profesyoneller yasaların korunmasına ve desteğime güvenebilirler. Buna ek olarak, bu zor ama adil seçimi yapan gümrük memurları için uygun çalışma koşulları sağlayacağız.” dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com