Ukrayna gümrük yetkilileri, IŞİD teröristlerinin uyuşturucularını ele geçirdi

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Devlet Gümrük Servisi basın servisinin bildirdiğine göre, Odessa gümrüğü çalışanları, yerel güvenlik güçleriyle birlikte Yujniy limanında Suriye’de yapılan bisküviler ve lokum arasında 76 kutu içerisinde 750 kilodan fazla psikostimülan buldular.

Uyuşturucular, Ukraynalı işletmelerden birinin adresine gönderilen malların gümrük denetimi sırasında Eylül ayı başlarında bulundu.

Ele geçirilen Captagon’un piyasa değeri ise 30 milyon dolar. Operasyonel faaliyetler bir aydan fazla sürdü.

Yayınlanan mesajda “Odessa gümrüğü narkotik köpeklerinin bulduğu uyuşturucu, bunun bir captagon, amfetamin içeren psikotropik bir madde olduğunu doğruladı. Alıcının malları gümrükleme işlemleri için gümrük kontrolü altındaki bir depoya yerleştirilmişti.” denildi. Soruşturma faaliyetleri devam ediyor.

Kontrollü bölgede, bu kişilerin operasyonel önlemlerden habersiz Captagon’lu paketleri, Odessa limanı üzerinden Suudi Arabistan’a ihraç edilmek üzere yüklenen mısır nişastası içerisine yükleyecekleri tespit edildi. Ele geçirilen captagonun piyasa fiyatının yaklaşık 30 milyon dolar olduğu belirtildi.

Aynı zamanda, SBU basın servisi Captagon’un İŞİD’in kullandığı bir uyuşturucu olarak da adlandırıldığını bildirdi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com