Ukrayna gümrük, ihracat ve ithalat verileri içeren bir portal açtı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Devlet Gümrük Servisi, herhangi bir ülke ve ürün için Ukrayna’nın ihracat ve ithalat hacimleri hakkında bilgilerin bulunduğu interaktif analitik portalını beta versiyonu ile açtı.

Ukrayna Devlet Gümrük Servisi basın servisi tarafından bildirildiğine göre şikayetler bölümüne ek olarak, portalda, 2018 için ticaret cirosuna ilişkin verileri bulabileceğiniz bildirilmektedir: 2020’nin ilk çeyreği, müteakip güncelleme ile: ithalat, ihracat, denge; her mal grubu ve herhangi bir ülke için vergilendirilebilir ithalat hacmi; gümrük, tüketim vergisi, KDV gelirlerine ait bilgiler sunulmaktadır.

Ukrayna’nın ithal ve ihraç ettiği mallar: bölge, ülke, menşe ülke, Ukrayna mallarının TOP- 5 pozisyonları, ihracat / ithalat; Ukrayna ve benzerlerine mal ithal ederken daha fazla / daha az vergi ödeyen TOP- 5 ülkelerinin yanı sıra pek çok bilgi de sunulmaktadır.

Bir mal biriminin gümrük değeri (minimum, ortalama ve maksimum) ile ilgili verilerin portalda da mevcut olduğu, örneğin herhangi bir ülkeden ithal edilen bir otomobil, birim mal ithalatı makbuzları vb. Böylece, mal devri ve ödemelerle ilgili tüm gümrük istatistikleri mevcuttur.

Portalın dili Ukraynacadır. https://bi.customs.gov.ua/trade/

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com