Ukrayna gezi noktaları: Uman Sofiyivski Parkı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Özellikle Ukrayna’da, Kiev ve Odessa gibi şehirlerde yaşayanların günübirlik gidip görebileceği bir park: Uman Sofiyivski Parkı.

Ukrayna Gezilecek Yerler kategorisinde yer alan arboretum Kiev’e 210 km uzaklıktaki Uman şehrinin içerisinde yer almaktadır.  Kiev-Odessa yolundan Uman’a girildiği zaman parkın bir girişi bulunmaktadır. Parka giriş buradan değil, arka tarafındaki bir kapıdan yapılmaktadır. Park, 1796 yılında Polonyalı bir soylu (Stanislav Pototskiy) tarafından kurulup, 1802 yılından itibaren eşi Sofia’ya hediye edilerek onun ismiyle anılır hale gelir. Kiev’de daha çok Uman Parkı ismi yaygın olarak kullanılıyor. Pek çok insan bu parkı gezmek için değişik mevsimlerde Uman’a gitmektedir. Parkın İngilizce olarak bir haritası şuradadır. Özellikle mevsim değişim dönemlerinde bu gibi doğal parkları gezmek ayrı bir keyif vermekle birlikte, yaz günlerinde serinlemek için de tercih edilebilir.

Park içerisinde pek çok noktaya serpiştirilmiş olarak Yunan Mitolojisinden heykeller bulunmaktadır. Ziyaretçiler için girişe yakın gölde kayıkla gezinti, daha yukarıdaki büyük gölette mini tekne turu, deniz bisikletleri gezisi mümkün olmaktadır. Ayrıca park içinde isteyenler fayton turu da yapabiliyor. Minik şelaleler, göletler, çeşitli bahçeler derken koca bir günü bu parkta geçirebiliyorsunuz. Videoda parkın değişik noktalarından görüntüleri görebilirsiniz.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com