Ukrayna filmi “Kötü Yollar” Oscar adaylığına seçildi (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Oscar Komitesi, Amerikan Film Akademisi tarafından verilen Oscar ödüllerinde Uluslararası Uzun Metraj Film dalında yarışması için Natalia Vorozhbit’in “Kötü Yollar” filmini seçti.

Natalia Vorozhbit‘in yönettiği “Kötü Yollar”, Ukrayna’nın doğusundaki askeri olayların arka planına karşı; aşk ve savaşın insan ruhlarında açığa çıkardığı derinlikler hakkında beş hikaye anlatıyor. Filmin konusu, Vorozhbit’in Londra Kraliyet Mahkemesi Tiyatrosu için ilk kez yazdığı aynı adı taşıyan “Kötü Yollar” oyununa dayanıyor.

Filmde Rus-Ukrayna savaşı zemininde Donbass’ta yerel halk ve Ukrayna ordusuyla gerçekleşen olaylar anlatılırken; film, yönetmenin 2017 yılında çektiği “Cyborgs” filmi için malzeme toplama sırasında doğu Ukrayna’da kaydedilen belgesel hikayelere dayanmaktadır.

Yönetmene göre, insan ruhunun gücüne adanan ve Rus-Ukrayna savaşına bir erkeğin bakışı olan “Cyborgs” filminin aksine, “Kötü Yollar” filmi insanın zayıflığı hakkında olup, Rus-Ukrayna savaşının tarihine bir kadın gözüyle bakmaktadır. .

Lviv müfrezesinin sınır muhafızları, sınırötesi yasadışı göç kanalını durdurdu

Film, Venedik Film Festivali’nin Eleştirmenler Haftası paralel programında “en yenilikçi film” olarak Verona Film Kulübü Ödülü’ne layık görüldü.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com