Ukrayna, expatlar için en uygun ülkeler listesinde 27. sırada

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Başka bir ülkede çalışmaya ve yaşamaya giden uzmanlar için her sene yayınlanan InterNations Expat Insider, 2021 derecelendirmesini yaptı. Ukrayna 59 ülke arasında 27, Türkiye ise 52. sırada

ukrayna

Derecelendirmenin lider ülkeleri Tayvan, Meksika ve Kosta Rika olurken; Ukrayna 59 ülke arasında 27, Türkiye ise 52. sırada yer aldı. En sondaki beş ülke Mısır, Rusya, Güney Afrika, İtalya ve Kuveyt oldu.

Ukrayna bir bütün olarak çok “dost bir ülke” olarak değerlendirildi. Ülke yeni arkadaşlar edinme kolaylığı açısından ilk onda, içinde “kendini evinde gibi hissetmek” kolay, ve aynı zamanda bir kariyer inşa etmek de kolaydır. Yani sosyal açıdan Ukrayna üst sıralarda yer aldı. Olumsuz özellikler olarak ise ülkenin güvensiz, yetersiz gelişmiş ulaşım altyapısı, sağlık sistemi, çevre sorunları gösterildi. Ukrayna bu parametrelerin negatif etkisiyle daha gerilerde yer aldı.

Ukrayna’nın ilk üçe girdiği yer, “geçim maliyeti” bölümünde yer almaktadır. Yalnızca Malezya ve Vietnam daha ucuzdur.

Ankete 12 binden fazla expat katıldı ve düzinelerce farklı parametre ile değerlendirildi.

Genel olarak, raporda ilginç sonuçlarda çıktı. Birçok Avrupa ülkesi, göçmenler için harika yerler olarak kabul edilirken, İtalya’da her şey kötü çıktı: düşük maaşlar, iş yok, hizmetler dijitalleşmiyor.

Bağlantıyı takip ederek tam raporu PDF olarak görüntüleyebilirsiniz .

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com