Ukrayna Eski Ekonomi Bakan Yardımcısı vatana ihanet suçlamasıyla gözaltına alındı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Güvenlik Servisi (SBU) basın servisinden bildirildiğine göre, Ukrayna’nın savunma kapasitesinde geniş çapta zarara yol açtığı iddiasıyla şüphelenilen eski Ekonomi Bakan Yardımcısı gözaltına alındı.

Basında çıkan haberlere göre, ekonomi bakan yardımcısı olarak görev yapan Yuri Brovçenko, 2016’dan 2018’e kadar savunma sektöründen de sorumluydu.

SBU araştırmacıları, devlete ait bir girişim olan Ukrayna Güvenlik Merkezi ve devlete ait anonim ortaklık şirketi Artem çalışanları ile birlikte, yabancı bir şirketin çıkarları yönünde hareket ettiğini ve böylece devletin güvenliğini zedelediğini tespit ettiler.

Bakınız: Rus sabotajcısı sıradan marketlerde satılan ürünleri kullanarak güçlü patlayıcılar hazırladı.

SBU basın servisinden “Eski bakan yardımcısının, bir yabancı şirket ile havan mermisi üretimi ve sevkiyatına ilişkin yapılan 16.5 milyon dolar tutarındaki sözleşme ile Ukrayna’yı zarara uğratmakla suçlandığı.” belirtildi.

SBU’ya göre, yasadışı sözleşmenin ön ödemesi olarak yetkililerin offshore hesaplarına 8.2 milyon dolardan fazla para transfer edildiği, ancak buna karşılık yabancı şirketin Ukrayna şirketine herhangi bir ekipman sağlamadığı da ortaya çıktı.

Borispol Havaalanı’nda yakalanan eski bakan yardımcısı vatana ihanet suçlamasıyla gözaltına alındı. Ayrıca, SBU tarafından yapılan açıklamada, sanıkların ikamet ettiği yerde aramalar yapmış ve bu kişilerin suça karıştığına dair belgeler ve diğer kanıtları ele geçirmiştir denildi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com