Ukrayna, Ekim ayı sonuna kadar günlük koronavirüs vaka sayısı 8.000’i bulabilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukraynalı bilim adamları, ülkedeki günlük COVID-19 vakalarında 2 kat artıştan korkuyor. Yapılan tahminlere göre yakın gelecekte Ukrayna’da günlük yeni koronavirüs vaka sayısı 7,800’e ulaşacak.

karantina tedbirleri

Igor Sikorsky Kiev Politeknik Enstitüsü’nden bilim adamları tarafından yapılan sonbahar-kış dönemi için tahminlere göre yatak doluluğu % 40’a yaklaşıyor. Aynı zamanda şüpheli ve doğrulanmış vakalar da hesaba katıldığında neredeyse % 60 oluyor.

Bilim adamları, “durumun ülkenin tıbbi sistemi için çok zor hale gelebileceğini” vurguluyor.

Yayınlanan mesajda “Matematiksel modellemede benzerlik yöntemi kullanılarak gerçekleştirilen öngörücü modelleme, LSTM tipi uzun kısa süreli belleğe sahip tekrarlayan bir sinir ağı ve bir Geri Yayılım sinir ağı (BPNN), zaman aralığında (11 Ekim – 23 Ekim 2020), yeni tanı konulan hastaların sayısının günlük 4,500-7,800 kişi aralığında dalgalanabileceğini gösteriyor “ denildi.

Aynı zamanda bilim adamları, Ukrayna’nın “yeşil bölgede” bulunan bölge sayısının son bir buçuk aydır 13’ten 2’ye düştüğüne dikkat çekiyorlar. Hem yeni hasta sayısında, hem de dağılım coğrafyasında salgın durumunun keskin bir şekilde kötüleştiğini vurguluyorlar.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com