Ukrayna E-Vatandaşlık Sunmayı Planlıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı danışmanı Mihail Fedorov tarafından yapılan bir açıklama Ukrayna’da, çevrimiçi vatandaşlık getirilmesini planlıyor.

Fedorov bu konuda genel bir kabulun olduğunu belirtti.

Delo.ua’nın haberine göre,  Fedorov, ülkenin Ukrayna’da vatandaşlık alınması, şirket ve banka hesapları açma ve eleman işe alma konularını basitleştirmeyi planladığını belirtti. Özellikle bu freelance çalışanlar ve bilgi teknolojisi çalışanları için düşünülmektedir.

Şu anda iki kavram geliştirildiğini söyledi: e-ikamet ve e-vatandaşlık. Birincisi, tüm ülkelerin sakinleri ile ilgilidir. Fedorov, kişilerin ülkeyi ziyaret etmeden Ukrayna’da bir işletme açabileceklerini söyledi. Yatırım çekmek için bunun gerekli olduğunu söyledi.

Fedorov, e-ikamet aldıklarında, genellikle freelance çalışanlar, tasarımcılar ve BT çalışanlarının çalıştıkları ülkelerde yaşamadıkları için çifte vergilendirmeye tabi olmadıklarını söyledi. Ona göre, Ukrayna lideri Vladimir Zelenskiy, projenin vergiden muaf olarak geliştirildiğini söyledi.

Ayrıca bakınız: Havaalanında Ukrayna Pasaportu Verme Teklifi

Cumhurbaşkanlığı danışmanı, e-vatandaşlığın internet üzerinden verileceğini ve “yabancı Ukraynalılar” statüsü yasasıyla ilişkili olduğunu ekledi.

Zelenskiy’nin danışmanı, bu durumda sadece güvenlik meselesini değil aynı zamanda teknik ve yasama meselesini çözmenin de gerekli olduğunu belirtti.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com