Ukrayna Dünyanın En Güçlü Ülkelerinde 39. Sırada

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna, dünyanın en güçlü 80 ülkesinin uluslararası sıralamasında 39. sırada yer aldı.

Ukrinform ajansının haberine göre,  US News’in resmi internet sitesinde yayınlanan çalışmada  US News, BAV Group, pazarlama iletişimi şirketi VMLY &R ve Pennsylvania Üniversitesi tarafından puanlar derlendi.

Raporda “Tarihinde diğer ülkeler tarafından uzun süre işgal etmiş bir ülke olan Ukrayna, bugün savaş ve barış arasında, yolsuzluk ve reform arasında savaşıyor. Ülke, güneyde Karadeniz ve Azak denizleri ile birçok Doğu Avrupa ülkesi ve Rusya ile sınırları var.” denildi.

Çalışmaya göre, genel endeksi hesaplarken, ülkenin ekonomik ve politik etkisinin, uluslararası sendikaların katılımının yanı sıra ülkenin askeri potansiyelinin gücünden de söz edildi. Son kategori Ukrayna devletine oldukça yüksek bir genel puan getirdi.

Derecelendirmeye göre ilk on, ABD, Rusya, Çin, Almanya, İngiltere, Fransa, Japonya, İsrail, Suudi Arabistan ve Güney Kore’yi kapsıyor. Litvanya, Slovakya, Slovenya, Letonya ve Estonya ise sıralamanın en altında yer buldular.

Bu  araştırmada, dört bölgeden 20.000’den fazla kişiden, 80 ülkeyi belirli özelliklerle ilişkilendirmesini istendi.

Aynı raporda Türkiye 16. sırada gösterildi.

Kaynak: Ukrinform

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com