Ukrayna DTÖ’ye katıldıktan sonra, AB ve ABD’nin kurbanı oldu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kiev Uluslararası Ekonomik Forumu’nda bir panelde konuşan Ekonomi Bakan Yardımcısı Taras Kaçka, Ukrayna’nın Dünya Ticaret Örgütü’ne (DTÖ) katılarak elde ettiği koşulların, İspanyol sömürgecilerin Kızılderililere altınları karşılığında verdiği aynalara benzetti.

“Küresel Piyasalarda Rekabet Nasıl Kazanılır?” panelinde konuşan Ekonomi Bakan Yardımcısı Taras Kaçka Ukrayna’nın ülke için elverişsiz koşullarda Dünya Ticaret Örgütü’ne (WTO) katıldığını belirterek “Ukrayna’nın Dünya Ticaret Örgütü’ne (DTÖ) katılarken ülkenin ticari çıkarlarının hesaba katılmayarak elde ettiği koşulların, İspanyol sömürgecilerinin Kızılderililerin altınları karşılığında verdikleri aynalara çok yakın olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

Ayrıca, DTÖ’ye katılmasının ardından Ukrayna’nın AB ve ABD tarafından fiili aldatmacanın kurbanı olduğunu vurgulayan Kaçka “Ukrayna, 2000’li yılların sonlarında Dünya Ticaret Örgütü’ne katılan diğer ülkelerle birlikte, müzakereleri yavaşlatan AB ve ABD’nin fiili aldatmacası nedeniyle en kötü koşullarda girdi. İkili ilişkilerde, 2000’lerin bu travmasını düzeltmeden, DTÖ’yü normal şekilde sürdürmemiz pek mümkün değil.” diye ekledi..

iPhone 13 Ukrayna’da önsiparişe sunuldu: Resmi fiyatlar

Ukrayna 16 Mayıs 2008’de, Dünya Ticaret Örgütü’nün 152. tam üyesi olmuştu.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com