Ukrayna Dışişleri: Rus propagandası Ukraynalılar ve Kırım Tatarları’nı etkilemiyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Vasil Bodnar Rusya Federasyonu’nun Ukrayna ve Kırım Tatar topluluklarını, özellikle de Türkiye’de birleştirme çabalarının boşuna olduğunu söyledi.

Bodnar Ruslar tarafından yapılan propagandaların Ukraynalılar ve Kırım Tatar topluluklarının, Kırım’ın işgali ve Rus saldırganlığını sona erdirme yönündeki ortak isteklerini hiçbir şekilde etkilemediğini de ekledi.

Bodnar, “Ukrayna ve Kırım Tatar örgütleri arasında bir etkileşim olması çok önemli. Bu birleşmiş bir topluluğun varlığını gösteriyor ve ne kadar Rus propagandası olursa olsun, Kırım işgaline ve Rus saldırganlığını durdurmaya karşı ortak arzumuzu yok edemez.” dedi.

Bakınız: Rus insan hakları aktivistleri, Kırım Tatarlarına yapılan zulme bir son verilmesini talep ediyor

Bakan yardımcı , Ukraynalılar ve Kırım Tatarları arasında Rus propagandasının Türkiye’de etkileri konusuna da değindi. “Ukraynalılar ve Kırım Tatarları buna maruz kalmıyor, ancak bazı Türk vatandaşları maruz kalabilir. Ukrayna ve özellikle de Kırım’ın işgali ile ilgili objektif bilgilerin burada bulunması, Türk tarafıyla müzakereler için de bir meseledir.” dedi.

Rusya’nın, işgal ettiği Kırım Yarımadası’nın durumu ile ilgili olarak Türkiye’deki sahte bilgileri aktif olarak yaydığı biliniyor. Mesela, Kasım ayının sonlarında, Rus basını, Kırım ve Türkiye arasında bir feribot seferinin yeniden başladığını bildirdi. Türkiye Dışişleri Bakanlığı bu bilgiyi reddetti. Daha önce, Ukrayna Büyükelçiliği, Rusya Federasyonu’nun başka bir provokasyonunu gözler önüne sermişti. Kırım işgalini meşrulaştırmak için İstanbul’da “Türkiye-Kırım Ekonomik Forumu” hazırlamak için bir girişim başlatacaklardı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com