Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’ndan Rusya’ya, yaptırımların genişletilmesine tepki.

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rus hükümetinin sözde “özel ekonomik önlemler” getirdiği Ukraynalı şahıslar listesinin genişletilmesini protesto etti.

Ukrayna Dışişleri ve Bakanı Dmitriy Kuleba,

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı açıklamasında Ukrayna milletvekillerine ve Ukrayna toplumunun temsilcilerine Rusya Federasyonu’nun baskı yapma girişimini şiddetle kınayarak;

‘Bu yasadışı adım, Rusya Federasyonu’nun her tür ve görünümüyle Ukrayna’ya yönelik saldırganlığının bir devamıdır.

Ukrayna tarafı, uluslararası hukukun norm ve ilkelerine uygun olarak uygun müdahale tedbirlerini alma hakkını saklı tutmaktadır.” dedi.

Açıklamada, Ukrayna’nın Rusya’nın saldırganlığına karşı koyma politikasına devam edeceği, Rusya’nın geçici olarak işgal altındaki Ukrayna topraklarının işgalini sona erdirmek, Ukrayna’nın egemenliğini ve uluslararası kabul görmüş sınırları içinde toprak bütünlüğünü yeniden sağlamak için tutarlı çabalar göstereceğini belirtilmektedir.

11 Aralık’ta Rusya , Verkhovna Rada’nın temsilcisi ve başkan yardımcısının yanı sıra Halkın Hizmetkârı Partisi’nden milletvekillerini içeren kişilerle birlikte Ukrayna’ya karşı yaptırımlarda bulunulacak kişi listesini genişletti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com