Ukrayna dili Ukrayna’da online olarak ücretsiz öğretilecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Kültür ve Bilgi Politikası Bakanlığı, Ukrayna dilini incelemek ve geliştirmek için ücretsiz çevrimiçi kurslar başlattı. Bakanlığa göre Ukraynaca çevrimiçi kurslar hem anadili İngilizce olan kişiler hem de diğer ülke vatandaşları için faydalı olacaktır.

Kültür ve Bilgi Politikası Bakanı Aleksander Tkaçenko Facebook’ta yaptığı duyuruda. “Kültür Bakanlığı eğitim platformu Ukraynaca çalışmak için aynı anda birkaç siteyi birleştiriyor. Farklı öğrenme biçimleriyle kaynaklar sağlıyor: metin, video veya interaktif alıştırmalar ve yazım becerileri için.” dedi.

Ukayna Kültür ve Bilgi Politikası Bakanlığı tarafından hazırlanan ve online olarak Ukraynaca öğrenmek isteyen vatandaşlar Speak Ukraine web sitesini kullanabilecekler.

Tkaçenko, sitenin dil konusunda ustalaşmak isteyen yabancılar da dahil olmak üzere her düzeyde Ukraynaca yeterliliğe sahip kullanıcılar için uygun olduğunu vurguladı.

Aynı zamanda, bakan, yabancı dilde konuşan vatandaşların 100’den fazla ücretsiz ders içeren çok çeşitli dersler içeren bir başka SpeakUkrainian sitesini deneyebileceğini de belirtti.

Tkaçenko, “Her iki platform da sürekli olarak destekleniyor, orada yeni kaynaklar entegre ediliyor. Ayrıca platforma kendi hizmetinlerinizi de ekleyebilirsiniz. Unutmayın: boşlukların olması utanç verici değil. Bunları doldurmamak utanç verici.” dedi

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com