Ukrayna Dil Kurumu’ndan vatandaşlık başvurusunda dil sınavına hazırlanmaya ilişkin tavsiyeler

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Devlet Dil Standartları Ulusal Komisyonu, Ukrayna vatandaşlığı elde etmek için ulusal dil sınavına hazırlanma konusunda tavsiyeler yayınladı.

ukraynaca

Ukrayna Devlet Dil Standartları Ulusal Komisyonu basın servisi tarafından yayınlanan mesajda “16 Temmuz 2021’de ulusal dilde yeterlilik düzeyi sınavı başlıyor. Sınava hazırlanmaya yardımcı olacak birkaç ipucu topladık.” denildi.

Departman özellikle, Ukrayna vatandaşlığı almak isteyen kişiler için ulusal dilde yeterlilik düzeyi için sınav programını gözden geçirmelerini tavsiye etmektedir. Bu programa şuradan ulaşabilirsiniz. PDF (146 KB)

Ayrıca sınav kağıdının özelliklerini okuyup örnek soruların görülebileceğini belirterek “Ukrayna vatandaşlığı elde etmek için ulusal dilde yeterlilik düzeyine ilişkin sınavın, yabancılar ve vatansız kişiler için Ukrayna dilinde yeterliliğin yasal onayını almaları için bir fırsat olduğunu lütfen unutmayın. Ukrayna dilindeki bu yeterlilik seviyesi, başvuranın günlük iletişim ihtiyaçları dahilinde kendi niyetlerini ifade etmek için dilbilgisi açısından doğru dil biçimlerini tanıyabildiğini ve kullanabildiğini varsayar.” denilmiştir. Bu konu ile ilgili örneklerin bulunduğu dosyaya şuradan erişebilirsiniz. PDF (723 KB)

Ukrayna vatandaşlığı elde etmek için ulusal dilde yeterlilik düzeyi sınavı dört bölümden oluşmaktadır: dinleme, okuma, yazma, konuşma.

Sınavın dört bölümünün de dengede olduğu, her biri için sonucun toplam puan sayısının %25’i olacağı belirtilmiştir. Ukrayna vatandaşlığı elde etmek için gereken ulusal dilde yeterlilik seviyesini teyit etmek için, genel olarak %50 ve bir puan daha alınması gerekmektedir.

Ukrayna dili Ukrayna’da online olarak ücretsiz öğretilecek

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com