Ukrayna Devlet Tahvillerindeki Yabancı Yatırımlar 11 Kat Arttı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Merkez Bankası’ndan açıklanan rakamlara göre yabancı yatırımcıların sahip olduğu devlet tahvillerinin payı yıl başından bu yana 11 kat arttı.

Yani, 2019’un başında, yabancıların tüm Ukrayna borç tahvillerindeki payı % 1 ise, Ağustos ayının başında yabancıların payı % 11 olmuştur.

Ukrayna devlet tahvillerine yabancı yatırım girişi Temmuz ayında grivnanın güçlenmesinin temel faktörlerinden biri oldu.

Merkez Bankası ayrıca döviz kurunun dış piyasalardaki olumlu durumdan ve Ukrayna’ya büyük miktarda para transferinden etkilendiğini de belirtti.

Açıklamada “Ukrayna Merkez Bankası bu fırsatı değerlendirdi ve döviz kurunun düşüşü ile uluslararası rezervlerini güçlendirdi. NBU’ya göre, yılın başından beri net döviz alımı 2.7 milyar dolar, Temmuz ayında ise 1.3 milyar dolar oldu. Bununla birlikte, bunu piyasadaki para talebini bozmamak, piyasada para sıkıntısına yol açmamak ve devalüasyonu güçlendirme eğiliminde bir değişikliğe neden olmayacak şekilde yaptı.” denildi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com