Ukrayna Devlet Rezervi depolarından 800 milyon değerinde tahıl çalındı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

İçişleri Bakanlığı danışmanlarından Mikhailo Apostol tarafından belirtildiğine göre Ukrayna’daki mücbir durumlarda kullanılmak üzere stoklanan devlet rezervinin depolarından 800 milyon UAH değerinde tahıllar çalındı.

Mısır vagon içinde

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Apostol “Devlet Rezervi’nde saklanması gereken yaklaşık 2,700 vagon tahıl eksik. Hasar miktarı 800 milyon grivnadan fazla. Sadece Ternopol bölgesindeki Devlet Rezervi’nin bölgesel depolarından bu, geldiğim yerden, 150 tahıl vagonuna sığacak buğday kayboldu.” dedi.

Bunlar, mücbir sebep durumunda halka ekmek sağlamak için tasarlanmış “hava yastığı” olarak adlandırılan devlet stoklarıdır.

Ulusal Polis yetkililer hakkında konu ile alakalı bir soruşturma başlatmıştır. Kişiler hakkında 3 yıla kadar belirli faaliyetlerden yoksun bırakma ve mallara el koyma ile 7 ila 12 yıl hapis cezası öngörülmektedir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com