Ukrayna devlet karayolları Ukravtodor başkanı istifa etti

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Devlet Karayolları Ajansı Ukravtodor’un basın servisi tarafından bildirildiğine göre, kurumun başkanı Slavomir Novak 3 yıllık görevinin tamamlanması sonrasında istifa etti.

Novak “Birkaç hafta önce, 3 yıllık görev süremin sona ermesiyle birlikte, aldığım yeni teklif ve kişisel planlarımla bağlantılı olarak, Ukravtodor’un başkanı olarak görev aldığım işimden ayrılmaya karar verdim.” dedi.

Novak’ın açıkladığına göre, sadece üç yıl içinde “karayolları için istikrarlı bir finansman kaynağı” ve dört yıl boyunca sektör için ilk orta vadeli kalkınma planı oluşturulmuş, yolların ademi merkeziyetçi hale getirilmiş, kredi fonlarının kullanımı iyileştirilmiş ve beton yol teknolojisi tanıtılmıştır.

Ayrıca bakınız: Yolları Onarmak ve Yeniden Yapmak İçin 2 Milyar Dolar Yatırım

2016’dan 2018’e kadar 6,800 km devlet ve yerel yolun Ukrayna’da onarıldığını ekledi.

Okuyucuya hatırlatma: Slavomir Novak eski Polonya Ulaştırma Bakanı idi. 2016 yılında Ukravtodor’a geldi. Eylül ayında, Ulusal Yolsuzlukla Mücadele Ajansı beyanlarındaki ihlalleri ortaya çıkardı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com