Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy Türkiye’ye Gidiyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin, önümüzdeki hafta içinde Türkiye’ye resmi bir ziyarette bulunması planlanıyor.

Ukraynalı yetkililerden alınan bilgiye göre, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’nin önümüzdeki hafta içinde resmi temaslarda bulunmak üzere Türkiye’ye gidecek.

Ukrayna Devlet Başkanlığı’nın açıklamasına göre, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, 7-8 Ağustos’ta Türkiye’ye yapacağı ziyarette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Fener Rum Patriği Bartholomeos ile görüşmeler gerçekleştirecek. Zelenskiy ayrıca Ukrayna ve Kırım-Tatarlarının temsilcileri ile de görüşecek.

Ayrıca Deik’in internet sitesindeki haberde,  7-8 Ağustos tarihlerinde Türkiye’ye resmi ziyarette bulunacak olan Zelenskiy, İstanbul’da 8 Ağustos’ta düzenlenecek Türkiye – Ukrayna İş Forumu’na katılacağı bildirildi.

Deik’in internet sitesindeki açıklama şöyle:

Ukrayna Cumhurbaşkanı Sayın Volodymyr Zelenskyy’nin 7 – 8 Ağustos 2019 tarihlerinde ülkemize yapacağı resmi ziyaret çerçevesinde T.C. Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan’ın teşrifleriyle, 8 Ağustos 2019 tarihinde Conrad İstanbul Bosphorus Otel’de Türkiye – Ukrayna İş Forumu düzenlenecektir.

Konuk Cumhurbaşkanı’nın yanı sıra, Ukrayna ve Türkiye’den üst düzey hükümet yetkilileri ve özel sektör temsilcilerinin iştirak etmesi öngörülen söz konusu etkinlik çerçevesinde Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası üyesi firmalar ve Türkiye iş insanları arasında ikili iş görüşmelerin organize edilmesi planlanmaktadır.

İş forumuna ilişkin ayrıntılı program ve Ukrayna heyet listesi, kayıt yaptıran firmalarımıza bilahare iletilecek ve DEİK internet sitesinde yayınlanacaktır.

Bahse konu toplantıya katılmak isteyen üyelerimizin 6 Ağustos 2019, Salı günü saat 18:00’e kadar https://portal.deik.org.tr/KatilimFormu/987/13338 internet bağlantısında yer alan formu eksiksiz doldurarak, kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

Zelenskiy seçimlerden hemen sonra Türkiye’de tatil yapmıştı: Vladimir Zelenskiy, Türkiye’ye Tatile Gitti

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, göreve geldiği 20 Mayıs 2019 tarihinden bu yana Türkiye’ye ilk kez resmi ziyarette bulunacak.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com