Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy Bugün Türkiye’ye Gidiyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’ resmi temaslarda bulunmak üzere bugün Türkiye’ye gidiyor.

Ukrayna Devlet Başkanlığı’nın açıklamasına göre, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, 7-8 Ağustos’ta Türkiye’ye yapacağı ziyarette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Fener Rum Patriği Bartholomeos ile görüşmeler gerçekleştirecek. Zelenskiy ayrıca Ukrayna ve Kırım-Tatarlarının temsilcileri ile de görüşecek.

Ukrayna Devlet başkanı Vladimir Zelenskiy bugün Anıtkabir ziyaretinin ardından saat 14:40 itibariyle Kırım Tatar halkının Milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ile beraber, Kırım Derneği Genel Merkezinin yeni binasının açılışına katılacak olan Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy’in, 17:00 itibariyle Beştepe’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi bekleniyor.

Zelenskiy, İstanbul’da 8 Ağustos’ta düzenlenecek Türkiye – Ukrayna İş Forumu’na katılacağı bildirildi.

Ayrıca bakınız: Cemiloğlu, Zelenskiy ile Türkiye’ye Gidiyor

Cumhurbaşkanlığı internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın davetine icabetle, 7-8 Ağustos 2019 tarihlerinde ülkemize resmi bir ziyaret gerçekleştirecektir.

Ziyaret sırasında yapılacak görüşmelerde, Türkiye ve Ukrayna arasındaki ikili ilişkiler, tüm veçheleriyle gözden geçirilecek, işbirliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacaktır.

Görüşmelerde ikili ilişkilerin yanısıra, Karadeniz bölgesinde barış ve istikrarın sağlanması dahil, bölgesel ve uluslararası konulara ilişkin görüş alışverişinde bulunulması da öngörülmektedir.

Konuk Devlet Başkanı’nın Ankara’nın ardından İstanbul’da da çeşitli temas ve incelemelerde bulunması, ayrıca, Türkiye-Ukrayna İş Forumu’na katılması planlanmaktadır.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com