Ukrayna Demiryolları’nın yolsuzluktan kaynaklanan kaybı 1.1 milyarı buldu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Ulusal Yolsuzlukla Mücadele Bürosu (NABU) tahminine göre Ukrayna Demiryolları’nın (Ukrzaliznytsia) yolsuzluklar nedeniyle tahmini kaybı 1.1 milyar grivnaya ulaşırken; faaliyetler ile ilgili 21 yolsuzluk soruşturması devam etmektedir.

Ukrayna-Demiryolları

NABU dedektifleri tarafından «Ukrzaliznytsia Yolsuzluk» isimli online bir toplantı sırasında NABU dedektiflerinden Denis Gulmagomedov “Bugün Ukrzaliznytsia faaliyetleri ile ilgili duruşma öncesi soruşturma aşamasında 21 yolsuzluk dosyasını araştırıyoruz. Şüpheli 15 kişi bulunmaktadır.” dedi.

Dava açmak için hazırlanan dosyalar arasında Ukrzaliznytsia yolsuzluklarında adı geçen iki Ukrayna milletvekili, Ukrayna eski cumhurbaşkanı danışmanı, UZ yetkilileri ve bazı ticari yapıların yetkilileri bulunmaktadır.

“Departmanımızın yükünün yaklaşık% 50’si Ukrzaliznytsia’nın işleri” diye ekleyen Gulmagomedov kurumsal kayıpların tahmini tutarının 1.1 milyar UAH büyüklüğüne ulaştığını vurguladı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com