Ukrayna Cumhurbaşkanı’nın daveti üzerine Ukrayna’daki büyükelçiler Herson’da

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy, Herson bölgesine yaptığı çalışma gezisi sırasında, davetlisi olarak bölgede iki gün geçirecek bir grup büyükelçiyle görüştü. Davetliler arasında G7 ülkeleri, Avrupa ve Asya ülkelerinin büyükelçileri yanı sıra Avrupa kurumlarının temsilcileri de bulunmaktadır.

Vladimir Zelenskiy, Herson bölgesinin kalkınması için devletin ve bölgenin attığı adımları anlattı. Özellikle uzun vadeli altyapı inşaatlarının tamamlanacağı “Büyük inşaat” programı, bölgenin ekonomik kalkınmasına yardımcı olacak imtiyaz ve yatırım projelerinden bahsetti.

Cumhurbaşkanı Ukrayna’daki yabancı yatırımcıların çalışmalarını basitleştirmesi ve yatırım için daha fazla fırsat açması gereken yasal girişimlere dikkat çekerek “Herson bölgesinin Ukrayna’nın güneyinin incisi olduğunu görmenizi istiyoruz. Ne kadar harika fırsatlar olduğunu hissettirmek için, cazibemizi görmeniz için. Hem turizm, hem de yatırım. Misafirperver ve işinin sorumluluğunda insanlarımızla” dedi ve diplomatlara iyi dinlenmeler diledi.

Büyükelçiler iki gün içinde Herson bölgesinin önemli turizm merkezlerini de ziyaret edecekler. Özellikle Askania-Nova Ulusal Koruma Alanı, Prens Trubetskiy’nin şaraphanesi, Ukrayna Maldivleri olarak adlandırılan Carılgaç Adası vb.

Toplantıya Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba ve diplomatlar için çalışma gezisi düzenleyen Herson Bölge Devlet İdaresi Başkanı Yuriy Gusev de katıldı.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com