Ukrayna Cumhurbaşkanı ve eşi Patrik Bartholomeos ile görüştü

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ve eşi Olena, Türkiye Cumhuriyeti’ne yaptıkları bir çalışma ziyareti sırasında Ukrayna için bir dua ayinine katıldı ve Patriklik Kilisesi’ni ziyaret ederek Patrik Bartholomeos ile bir araya geldi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı ve eşi Olena Ekümenik Patrik Bartholomeos ile görüştü

Patrik, cumhurbaşkanı ve eşinin çiftinin Ana Kilise’yi ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, kendi sözleriyle “büyük sevinç getirdiniz” diyerek barışın yavaş yavaş Ukrayna’ya gelmesinden memnun olduğunu kaydetti.

Zelenskiy, Ukrayna’nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne, bağımsızlığımıza kayıtsız şartsız kişisel desteği ve Patrik’in Ukrayna’ya sağladığı tüm destekler için teşekkür ederek “Yaptığınız ve Ukrayna için yaptığınız her şey için minnettarım. Barış yolunda bu tür bir destek bizim için önemlidir. Ukrayna sıcak ve dost canlısı. Ukrayna’yı ziyaretiniz çok önemli ve geleceğiniz için hepimiz çok mutlu olacağız!” dedi.

Patrik, salgın durumu istikrara kavuşunca Ukrayna’yı ziyaret etmekten mutluluk duyacağını kaydetti. Taraflar, Ukrayna’nın bağımsızlığının 30. yıldönümünü ziyaret için olası bir tarih olarak değerlendirdiler.

Vladimir Zelenskiy, Patrik Hazretleri ile yüz yüze görüşmede Donbass’taki durumun ayrıntılı olarak konuşulduğunu belirtti: “Zor, ama ileriye dönük adımlar var. Siz gelmeden önce barış yolunda ilerleme fırsatımız olacak. Ve asıl mesele mahkumlarla ilgili: Donbass’ta, Kırım’da ve Rusya’da. Gerçekten onların eve dönmelerini istiyorum.” diye vurguladı.

Barthalemeos ise “Tüm kalbimle istiyorum. Yakınları tutsak olan ailelerin acısı dindirilmelidir.” dedi.

Muhataplar, Ukrayna ile Ekümenik Patrikhane arasındaki işbirliğini güçlendirmek için atılacak diğer adımları da konuştular.

Patrik Bartholomeos, cumhurbaşkanı ve eşine hediyeler sundu.

Bu, Zelesnkiy’nin Ekümenik Patrikliğe ikinci ziyareti. oldu.

Caner Cangül

Endüstri Mühendisi. Internet teknolojileri ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin teknik sorumluluğu ve yönetimi yanında editörlük ve çevirmenlik yapmaktadır. 8 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: caner@ukrhaber.com