Ukrayna, Çin’in yarattığı ulaşım koridorlarında yer almıyor

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna bu ulaşım ağı içinde yer alabilir, ancak ana bağlantı olarak değil, vazgeçilebilecek gönüllü bir yatırımcı olarak.

Ukrayna’nın bugün yaratılan OPOR koridorlarındaki yeri ve rolü görülmemektedir. Üç ana kara yolu bulunmaktadır. Kuzeyde (Çin-Moğolistan-Rusya) üzerinden, merkezden giden Yeni Avrasya Köprüsü Yolu (Kazakistan – Rusya – Belarus – Polonya) üzerinden; güney’den giden Yeni İpek Yolu (Kazakistan – Özbekistan – Türkmenistan – İran Türkiye) üzerinden gitmektedir.

Ukrayna Diplomasi Akademisi Uluslararası Çalışmalar Merkezi’nden Dmitry Efremov’a göre, Ukrayna bu ülkelere katılabilir, ancak ana bağlantı içerisinde değil, sadece vazgeçilebilecek gönüllü bir yatırımcı olarak.

Ayrıca bakınız: Ukrayna’da Borispol hariç tüm havaalanlarının imtiyazlarını özel şirketlere verilecek

Uzman, “Varsayımsal olarak, Ukrayna’nın altyapısı, orta ve güney koridorlar arasında dikey bir bağlantı olabilir, ancak bunun içinden istikrarlı bir mal aktarımı garanti edilemez” dedi.

Dmitry Efremov’un “Oryantal Nitelikli Pragmatizm” (https://zn.ua/macrolevel/pragmatizm-s-vostochnoy-specifikoy-329839_.html ) adlı makalesinde Çin’le işbirliği hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz.

Kaynak: zn.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com