Ukrayna Büyükelçileri Konferansı’nda Türk Dışişleri Bakanı onur konuğu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bu yıl sonunda Ukrayna’yı ziyaretinde Ukrayna büyükelçilerinin konferansına onur konuğu olarak katılacak.

Ukrayna Dışişleri Bakanı, Türkiye’ye yaptığı çalışma ziyaretinin sonuçlarının ardından Facebook’ta yayınladığı mesajda “Meslektaşım Mevlüt Çavuşoğlu ile çok sıcak ve samimi görüşmeler yaptım. Pek çok farklı konu var: hem askeri-teknik işbirliği hem de Kırım platformu. Bugün bunun Ukrayna ile Türkiye dışişleri bakanları arasındaki son temas olmadığını, yıl sonuna kadar bu kez Ukrayna’da görüşeceğimizi duyurmaktan mutluluk duyuyorum. Bu yılın sonunda online olarak düzenlenecek olan Ukraynalı büyükelçiler konferansında Mevlüt Çavuşoğlu onur konuğu olacak.” dedi.

Bakan ayrıca Ukrayna ile Türkiye arasındaki ikili ilişkilerin mevcut durumunu, temasların dinamiklerini çok takdir ettiğini belirterek “Ukrayna ile Türkiye arasındaki ilişkiler, birbirimizi ziyaret etmek için neden aramamamız gereken bir seviyeye ulaştı. Gündemde çok sayıda konu var.” dedi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı, Ukrayna’nın egemenliği ve toprak bütünlüğüne verilen sürekli destek için Türk tarafına şükranlarını ifade etti.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com