Ukrayna, Belarus ile kimlikle seyahati askıya aldı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Devlet Sınır Teşkilatı basın merkezi tarafından bildirildiğine göre hükümet, Belarus ile kimlikle seyahat anlaşmasını geçici olarak askıya aldı ve 1 Eylül 2020’den itibaren Ukraynalıların Belarus’a seyahat etmek için pasaport kullanmaları gerekmektedir.

Pasaport kontrol Ukrayna

Yurtdışında kimliğin kaybedilmesi durumunda Ukrayna vatandaşlarının yabancı kurumlar tarafından tanımlanmasının uzun ve zor olması nedeniyle, yeni ayrılış prosedürünün Ukrayna vatandaşlarının korunmasını artıracağı belirtildi.

Yeni çıkış prosedürü 1 Eylül’de çalışmaya başlayacak

Devlet Sınır Koruma Teşkilatı, “Pasaportlardan gelen bilgiler otomatik okuyucular tarafından okunduğu için, sınır muhafızları sınır kontrolünden geçme süresinde önemli bir azalma öngörüyorlar.” diye açıkladı.

Devlet Sınır Teşkilatı, 1 Eylül’den sonra pasaportsuz olarak Belarus’ta kalacak olan Ukraynalıların Ukrayna’ya dönüşlerinde kimlikleriyle serbestçe geçiş yapabileceklerini de ekledi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com