Ukrayna Bayrak Günü dünyanın farklı yerlerinde nasıl kutlanıyor? (video)

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Dışişleri Bakanlığı, Ukraynalıların diplomatlarla birlikte dünyanın farklı yerlerinde Ulusal Bayrak Günü’nü nasıl kutladıklarına dair bir video yayınladı.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Facebook üzerinden yayınladığı mesajda “Tatil vesilesiyle Ukraynalı toplulukların temsilcileri, diplomatlarımızla birlikte dünyanın farklı yerlerinde 30 metrelik Ukrayna bayrakları açtı.” denildi.

Avrupa’nın başkentlerinde ve tüm Kuzey Amerika’da, Afrika’nın en güneyinde, Ürdün’ün antik kenti Petra’da, Basra Körfezi kıyısında ve Meksika’nın Teotihuacan vadisinde, Lübnan’daki antik Baalbek tapınak kompleksi ve Azerbaycan’daki ünlü Alev Kuleleri’nde etkileyici boyutlarda Ukrayna bayrağı dalgalandı.

Türkiye’de ise Ankara Kalesi ve Süleymaniye Camii ve çevresinde Ukrayna bayrağı ile yürüyüş yapıldı.

Yunanistan’da en yüksek dağ gölü Plastira üzerinde Ukrayna Ulusal Bayrağı’nı bir balon taşırken, Zagreb’de Ukrayna halkının dayanıklılığının ve yenilmezliğinin bir kanıtı olarak bayrak yüksek binada sergilendi.

Kiev’de Güney Köprüsü’nde onarım 24 Ağustos’ta. Trafik 2 ay süresince kısıtlanacak

Bayrak Günü, 23 Ağustos Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi uyarınca “Ukrayna devletinin asırlık tarihinin onuruna, bağımsız Ukrayna’nın devlet sembollerine ve vatandaşların Ukrayna’nın devlet sembollerine saygı duymasını teşvik etmek amacıyla” düzenlendi. 2004. 2009 yılında bu kararnamede değişiklikler yapıldı ve 23 Ağustos’ta Ukrayna genelinde yıllık resmi bayrak çekme töreni düzenlendi.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com