Ukrayna Başbakanı, Ukrayna’daki Türk iş dünyası temsilcileriyle buluştu

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal bugün Ukrayna’daki Türk iş dünyasının temsilcileriyle biraraya geldi.

Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal ile Ukrayna Bakanlar Kurulunda düzenlenen toplantıya Türkiye’nin Kiev Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere, Kiev Ticaret Müşaviri Ahmed Numan Özyurt ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) bünyesindeki Türkiye-Ukrayna İş Konseyi Başkanı Ruşen Çetin ile Ukrayna’daki Türk işadamları dernekleri TUID, TUSIB ve TURKSID’den temsilciler katıldı.

Şmigal konuşmasında, Türkiye ile Ukrayna’nın altyapı, sanayi ve ticaret alanlarında önemli işbirliği potansiyeline sahip olduğunu belirterek, Türkiye’nin Ukrayna için çok önemli bir ticari ve ekonomik partner olduğunu vurguladı.

Kiev Büyükelçiliği’nin sayfasından toplantı ile ilgili yapılan açıklama şu şekildedir:

Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal bugün Ukrayna’daki Türk iş dünyasının temsilcileriyle biraraya geldi.

İlgili Bakan ve Bakan Yardımcılarının da katıldığı toplantı çok verimli geçti. İşadamlarımız, Ukrayna ile ticareti arttıracak, ülkedeki yatırım ortamını iyileştirecek görüş ve önerilerini bizzat Başbakan Şmigal’e sundular.

Sayın Başbakan, Kasım ayında Türkiye’yi ziyaret ettiğinde İstanbul’da da Türk işadamları ile buluşmuştu. Benzer bir buluşmayı -üstelik pandemiye rağmen yüzyüze olarak- Kiev’de tekrarlaması, Ukrayna Hükümetinin Türk iş dünyasına verdiği önemin en açık ifadesidir.

Bu yaklaşım sürdükçe ikili ticaretin 10 milyar dolar hedefine her gün biraz daha yaklaşacağına, Ukrayna’daki yatırımlarımızın, her gün biraz daha artacağına şüphe yok.

Organize sanayi bölgelerinden kamu-özel ortaklığı projelerine, yol ve köprü inşaatından tarım ve madenciliğe, Türkiye-Ukrayna ekonomik işbirliğinde sınır yok ve birlikte büyüyoruz!

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com