Ukrayna Başbakanı Şmigal: Karantina Kasım sonrasında da uzatılabilir

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna Başbakanı Denis Şmigal tarafından verilen bir röportajda da ifade edildiği şekliyle karantinanın Kasım ayı sonrasında da uzatılması ve bunun ilk ticari aşı çalışmalarının sonuçlarının beklendiği 2021 yılı Şubat-Mayıs aylarına kadar sürebileceği beklenmektedir.

Şmigal “Şimdi karantinayı pratik olarak Kasım ayı başına kadar uzattık. Muhtemelen daha da uzatılacağı açık. Şu anda sahip olduğumuz göstergelere rağmen Eylül-Ekim aylarında bir sonraki koronavirüs dalgasının etkisiyle oldukça gergin bir dönem yaşanacak.” dedi.

Tıbbi sistemin, doktorların, ekipmanın ve hastanelerin hazırlanmasının önemli olmaya devam ettiğini belirten Şmigal “Tüm dünyanın aşıyı beklediğini” kaydetti. Ön verilere göre, ilk ticari aşı serileri ve etkili ilaçlar Şubat-Mayıs aylarında ortaya çıkabilir.

“Bugün Ukrayna’da, Ukraynalı üreticilerin tedavi protokolleri ve ilaçları, ciddi sonuçları önlememize izin veriyor ve koronavirüsten ölüm oranımız düşüyor. Başlangıçta ölüm oranı % 3 iken, sonra 2.5, şu anda 2.2. Bu düşmeye devam ediyor. Doktorlarımızın çalışmalarının ve uygulanan protokollerin etkinliğinin göstergesidir.” dedi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com