Ukrayna bankalarında karantina tedbirleri: Şube kapanması, çalışma saatleri değişikliği

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Ukrayna bankaları karantina sırasında çalışanlar ve müşteriler için riskleri azaltmak için şubelerin bir kısmını geçici olarak kapatmak, çalışma saatlerini azaltmak, dezenfeksiyon molası vermek ve aynı anda şubedeki müşteri sayısını sınırlamak için önlemler almaya başladı.

Tüm finans kurumları müşterilere online bankacılığı kullanmasını ve nakit işlemlerden kaçınmayı önermektedir.

Bankalar bazı şubelerini kapattı, çalışma saatlerinde kısaltmaya gitti, aynı anda şubede bulunabilecek maksimum müşteri sayısını kısıtladı, dezenfeksiyon saatleri belirledi

Credit Agricole Bank, 150 şubeden 17’sinin geçici olarak kapatıldığını duyurdu, geri kalanı sadece hafta içi 09: 00-17: 00 saatleri arasında temizlik saatin molası vererek çalışıyor.

Pivdenny Bank, 98 şubenin 22’sini geçici olarak kapattı ve çalışma saatini 10: 00 – 16: 30 yaptı. Üç hijyen saati koydu. Ayrıca, banka hafta sonu çalışmayı iptal etti ve şubelerdeki maksimum müşteri sayısını beşle sınırladı.

UkrSibbank, çalışma saatlerini 10: 00 -16: 00 arası yaptı. Hijyen saati uygulamasını geçti ve izin verilen müşteri sayısını beş kişiyle sınırladı.

Raiffeisen Bank Aval, randevulu hizmete geçti.

PrivatBank, şubelerinde denenfeksiyon saati uygulamasına geçti ve ve müşterilerine caddede sıralarını beklemelerini önerdi.

Alfa-Bank 257 şubenin 45’ini geçici olarak askıya aldı.

Kaynak: delo.ua

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com