Ukrayna, bankaların KOBİ’lere dönük kredilerinde devlet garantisi verecek

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Hükümet , COVID -19 salgını sonucunda zarar gören küçük ve orta ölçekli işletmelerin (KOBİ) ucuz kredilere erişimlerini sağlamak için sağlayabilecek bankalara alacaklarını garanti eden bir yasa tasarısını kabul etti.

Ukrayna Ekonomik Kalkınma, Ticaret ve Tarım Bakanlığı basın servisi tarafından yapılan açıklamaya göre Ukrayna Bakanlar Kurulu, COVID -19 salgını nedeniyle mali kayıplara uğramış küçük ve orta ölçekli işletmelerin kısmi devlet garantili krediler alarak finansal kaynaklara erişimleri sağlanmasına izin verecek yasal değişiklikler için önerileri kabul etti.” denildi.

Belirtildiği gibi, alacaklı bankalar tarafından ticari kuruluşlara verilecek krediler için Maliye Bakanlığı tarafından teminat verilecektir. Parlamento, Ukrayna Bütçe Kanunu ve Devlet Bütçesi Yasası’nda 2020 için ilgili değişiklikleri onayladıktan sonra, hükümet, ayrı kararlarla, bankaların seçim koşulları ve bu garantilerin sağlanması için prosedür belirleyecektir.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com