Ukrayna Bakanlar Kurulu, Rus mallarına karşı yaptırımları 2020 yılı sonuna kadar uzattı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Hükümet toplantısına katılan milletvekili Aleksey Gonçarenko tarafından yapılan bir açıklamaya göre Bakanlar Kurulu tarafından alınan kararla Rus mallarına karşı alınan yaptırım kararları 31 Aralık 2020 tarihine kadar uzatılmıştır.

“Bakanlar Kurulu, Rusya Federasyonu’nun benzer eylemlerine yanıt olarak 31 Aralık 2020’ye kadar bir yıl boyunca Rus mallarına karşı olan yaptırım kararını uzattı” dedi.

15 Mayıs 2019 tarihli Bakanlar Kurulu’nda, Rusya’dan Ukrayna’ya ithal edilen yasaklı malların listesini genişleten, Rusya’ya karşı tatbik edici yaptırımların getirilmesine ilişkin 535 sayılı bir kararı kabul etmişti. Özellikle yaptırımlar, endüstriyel ürünler, mineral gübreler, tarım ürünleri ve taşıtlar gibi mal gruplarıyla ilgilidir.

Bakınız: Ukrayna Hükümeti, Rusya’ya Yönelik Ekonomik Yaptırımları Genişletti

Belgeye gör Mart 2020’den itibaren demiryolu araçlarının ithalatı yasaklanmıştı; ancak 6 Kasım’daki toplantıda Kabine, bu kararın yürürlüğe girme tarihini 1 Mart 2020’den 20 Kasım’a erteledi.

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com