Ukrayna Bakanlar Kurulu devlet memurları maaşlarını artırdı

Bu haberi sosyal medya hesabınızda paylaşın!

Bakanlar Kurulu, 2021 yılında devlet organlarında asgari resmi maaşı onayladı. Asgari maaş 4,540 UAH olurken, en yüksek maaş ise 37,800 UAH olacak.

Bakanlar kurulu Ukrayna

Rbc Ukrayna’nın verdiği habere göre, taslak kararın açıklayıcı notunda belirtildiği üzere, asgari maaş, kanunla belirlenmiş sağlam bir bedene sahip kişiler için belirlenen asgari geçim ücretinin iki katından az olamaz.

1 Ocak 2021’den itibaren asgari geçim ücreti 2,270 UAH olduğundan, bir devlet kurumunda çalışan memur ayda en az 4,540 UAH maaş alacak.

Karar, 2020’de devlet kurumlarının kategorilerini, alt kategorilerini ve düzeylerini dikkate alarak kamu hizmeti pozisyonları için Maaş Planını onayladı.

Verkhovna Rada İdaresi Başkanları, Bakanlar Kurulu Sekreterliği, Cumhurbaşkanlığı Dairesi, Ukrayna Milli Güvenlik ve Savunma Konseyi Dairesi, Merkez Seçim Komisyonu, Mali Müşavirler Odası, Anayasa Mahkemesi, Başsavcılık, Ukrayna Ulusal Televizyon ve Radyo Yayınları Kurulu başkanlarının maaşları ise 37,800 Grivna olarak belirlendi.

Bakanlar ve özel statüye sahip merkezi yürütme makamları ise 33,600 Grivna alacak.

Bir hatırlatma olarak, Kasım 2020 itibariyle Ukrayna’da ortalama nominal ücret 11,987 UAH olarak gerçekleşti.

Research & Branding Group tarafından yapılan bir ankete göre, Kasım 2020’de çalışan Ukraynalıların finansal ihtiyaçlarını karşılayacak ortalama maaş seviyes ise 20.3 bin UAH oldu.

ukrhaber.com

Kadir Çurku

Ekonomist. Türkiye’de Buz hokeyi, Artistik Buz Pateni Tarihi ve fotoğraf ile ilgilenmekte. Sitenin yönetimi yanında sitede editörlük yapmaktadır. 32 yıldır Kiev'de yaşamaktadır. İletişim: kadir@ukrhaber.com